🎉 YENİ SEZON ERKEN HASAT ZEYTİNYAĞI SATIŞTA 🎉
🎉 YENİ SEZON OLGUN HASAT ZEYTİNYAĞI ÇIKTI 🎉
🎉 YÜKSEK KALİTELİ ÜRÜNLER 🎉
🎉 YENİ SEZON ERKEN HASAT ZEYTİNYAĞI SATIŞTA 🎉
🎉 YENİ SEZON OLGUN HASAT ZEYTİNYAĞI ÇIKTI 🎉
Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?

Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?


Zeytinyağı, hem salataların hem de yemeklerimizin vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Günümüzde, her ailenin tercih ettiği zeytinyağı içeriği de değişiklik göstermektedir. Bu zeytinyağı türleri arasında en çok önerilen ürünlerin başında erken hasat zeytinyağı gelmektedir. Zamanından önce toplanan yeşil zeytinlerden erken hasat zeytinyağı elde edilmektedir. Hem lezzet bakımından hem de sağlık bakımından oldukça faydalı olan erken hasat zeytinyağı, genel olarak Eylül ve Ekim ayında işlenmektedir. Erken hasat zeytinyağını klasik zeytinyağından ayıran tek faktör hasat zamanının normalden daha erken olmasıdır.   


Erken Hasat Zeytinyağının Faydaları

Erken hasat zeytinyağının kullanımın sağlık açıdan faydalı olmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Öncelikli olarak, erken hasat zeytinyağı ürünün antioksidan özelliği yüksektir. Antioksidan maddesinin yüksek olması, insan vücudunda yer alan zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Ek olarak, antioksidan maddesi insan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirmesini de sağlamaktadır. Erken hasat zeytinyağının bir diğer faydası ise kalp hastalıklarının riskini azaltmasıdır. Erken hasat zeytinyağının bir diğer faydası ise kaliteli lezzetidir. Erken hasat zeytinyağı elde edilen yeşil zeytinlerin erken toplanması ile birlikte asit derecesi de zeytinyağını daha lezzetli bir hale getirir. Buna ek olarak, erkan hasat elde edilen zeytinyağı ürünün aroması da daha yoğun olduğu için eklenen yemek ve salatalarda da daha lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Erken hasat zeytinyağının bir diğer faydası ise ürünün daha yüksek vitamin ve minerallere sahip olmasıdır. Bu yüksek vitamin ve mineral oranı ile birlikte daha sağlıklı bir öğün tüketimi sağlanabilmektedir. Ek olarak, erken hasat zeytinyağının bir diğer faydası ise yağ oranının da daha düşük olmasıydı. 


Erken Hasat Zeytinyağı Kullanımı

Erken hasat zeytinyağı ürününün kullanım alanı oldukça geniştir. Hem çeşitli salatalarda kullanılırken hem de yemeklerde kullanılabilmektedir. Hem salatalara hem de yemeklere oldukça aromalı ve lezzetli bir tat bırakırken çeşitli mezelerde de kullanım imkanı bulunmaktadır. Daha sağlıklı bir ürün olması sebebi ile fırında veya ızgarada pişerek tüketilen birçok üründe de kullanılabilmektedir. Kullanılan her yemek, meze ve salataların tatlarını daha aromalı bir hale getirirken sağlık açısından da oldukça faydalıdır.